Pozor, na trhu je nebezpečný box na desiatu Hello Kitty

NETKY.SK • 19 December 2014, 13:15 • 2 min
Pozor, na trhu je nebezpečný box na desiatu Hello Kitty

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na hygienicky nevyhovujúci box na desiatu Hello Kitty.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný, výrobok odobrali pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave 30. októbra v predajni "HM Tesco Trnava". Podľa ÚVZ ide o box na desiatu Hello Kitty, Art. Number: 52771, EAN Kód: 8412497527717 od dovozcu: STOR S.L. Paseo General Martinez Campos 53, 280 10 Madrid, Spain, pôvodom z Číny. ÚVZ odporúča spotrebiteľom, aby výrobok nekupovali, už kúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do predajne.

 

Laboratórne vyšetrenie boxu na desiatu v špecializovanom laboratóriu v Poprade podľa ÚVZ odhalilo, že fľaša z desiatového boxu "modeluje nealko nápoje, nekyslé potraviny, mliečne výrobky, čerstvé mäso". Preto nespĺňa požiadavky platnej európskej legislatívy o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami. 

 

Celú informáciu o nevyhovujúcom desiatovom boxe Hello Kitty aj s fotografiou možno nájsť na : https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=2452:informacia-onnevyhovujucom-vyrobku--box-na-desiatu-hello-kitty&catid=95:informacie-pre-spotrebiteov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies