Pozor, na Slovensko sa mohli dostať nebezpečné výrobky! ÚVZ upozorňuje na ústnu vodu a tetovaciu farbu

NETKY.SK • 16 November 2018, 10:44 • 2 min
Pozor, na Slovensko sa mohli dostať nebezpečné výrobky! ÚVZ upozorňuje na ústnu vodu a tetovaciu farbu

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečnú ústnu vodu a tetovaciu farbu. Nahlásili ich v Taliansku a Nemecku.

slovakia

left justify in out

Je možné, že sa vyskytujú aj na Slovensku, varuje hlavný hygienik SR Ján Mikas.

 

Nebezpečná je ústna voda Anti-Plaque Mundspülung (Anti-Plaque Mouthwash) značky Elina Med z Bulharska. Predáva sa v 500 mililitrovej tyrkysovej fľaši.

 

 

Vo výrobku zistili patogénny mikroorganizmus (Pseudomonas aeruginosa), čo je v rozpore s európskym nariadením o kozmetických výrobkoch. "V prípade poškodenia pokožky alebo slizníc môže dôjsť k zvýšeniu rizika infekcie," upozorňuje ÚVZ.

 

Pozor si treba dať aj na zelenú farbu na tetovanie Graffiti Green značky Eternal Ink z USA. Predáva sa v 30 mililitrovej fľaške so zeleným pigmentom.

 

img

Zdroj: TASR

 

Výrobok obsahuje aromatický amín - toluidín, ktorý by sa nemal nachádzať vo výrobkoch na tetovanie. "Výrobok nie je v súlade s rezolúciou Rady Európy, ktorá stanovuje požiadavky a kritériá na bezpečnosť farieb na tetovanie a permanentný mejkap," doplnil ÚVZ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies