Pozor na prvé horúčavy, skolabovalo až 91 ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 10:22 • 2 min
Pozor na prvé horúčavy, skolabovalo až 91 ľudí

BRATISLAVA - V pondelok, počas prvého horúceho dňa, skolabovalo v dôsledku vysokých teplôt 91 ľudí. Teploty však majú byť aj dnes vysoké. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, najviac ľudí skolabovalo v Bratislavskom a Prešovskom kraji, a to 15, najmenej v Trnavskom kraji - päť.

slovakia

left justify in out

„V štatistike dominujú ženy, následky horúčav pocítilo 54 zástupkýň nežnejšieho pohlavia,“ informoval. Teploty lepšie znášali muži, no aj tak ich skolabovalo 34. Kolapsom z tepla sa však podľa Chmela nevyhli ani tri deti. „Po prvotnom ošetrení záchranári previezli do nemocnice 73 pacientov,“ priblížil pre agentúru SITA. 

Vlani, keď sa teploty počas tropických dní šplhali k 40 stupňom Celzia, denne skolabovalo v dôsledku tepla v priemere 130 ľudí. 

Príčin kolapsov je podľa Chmela viac. Medzi najčastejšie patrí nedodržiavanie pitného režimu, nadmerné vystavovanie sa slnku, pričom ľudia si nechránia pred slnkom hlavu. Takisto prechádzajú rýchlo z chladnejšieho do teplého prostredia a preceňujú svoje sily, uzavrel pre agentúru SITA hovorca záchranárov Boris Chmel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies