Pozor na podvodnú ponuku práce balenia rúšok

NETKY.SK • 14 Január 2021, 13:52 • 2 min
Pozor na podvodnú ponuku práce balenia rúšok

Polícia upozorňuje verejnosť na podvodnú ponuku práce, ktorá sa šíri najmä na Facebooku, týkajúcu sa balenia rúšok. Podvodná skupina vyzýva záujemcov na komunikáciu výhradne cez e-mail a žiada o zaslanie osobných údajov a vyplatenie zálohy 25,- Eur. Zneužívajú meno personálnej agentúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Polícia upozorňuje verejnosť na podvodnú ponuku práce, ktorá sa šíri najmä na Facebooku, týkajúcu sa balenia rúšok. Policajti upzorňujú na sociálnej sieti v profile Hoaxy a podvody, že ide o ponuku práce z domu. Zároveň sľubujú, že sa postarajú o všetku administratívu a logistiku.

 

img

 

Podvodná skupina vyzýva záujemcov  na komunikáciu výhradne cez e-mail a žiada o zaslanie osobných údajov a vyplatenie zálohy 25,- Eur. Zverejňujú svoju ponuku pod hlavičkou personálnej agentúry INDEX NOSLUŠ a v podpise je uvedené meno jednej z ich zamestnankýň, aby inzerát dostal známku dôveryhodnosti.
Zneužívajú meno personálnej agentúry. 
Za každú zabalenú krabicu rúšok ponúkajú podvodníci zárobok 200 EUR. Od záujemcu o prácu žiadajú len zaplatenie „zálohovej zabezpečovacej návratnej platby“ 25,- Eur na zahraničný účet.
Zároveň mailová komunikácia zo strany spoločnosti vždy prichádza z domény @indexnoslus.sk.

 

img



Polícia pripomína, že pri inzerátoch na sociálnych sieťach je potrebné overovať, či spoločnosť, ktorá inzerát zverejnila, reálne existuje. To znamená overiť si názov firmy, jej sídlo a ďalšie kontaktné údaje. ”Ak ste prijali email, v ktorom od Vás niekto žiada peniaze, odporúčame Vám vždy kontaktovať adresáta a danú spoločnosť. Neposielajte platby na účet, ak neviete, komu a za čo platíte,” uvádza polícia. V prípade, že niekto „naletel” a prišiel o peniaze, mal by to oznámiť na políciu. „To, že ste prišli o menšiu sumu peňazí neznamená, že podvodník na podvode nezbohatol. Takéto typy podvodov pracujú na báze verejnosti a preto je predpoklad, že podvedených je oveľa viac, čím sa zvyšuje aj škoda,” dodala polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies