Pozor na phishingové stránky burzy Bittrex!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 21:20 • 2 min
Pozor na phishingové stránky burzy Bittrex!

LAS VEGAS – Možno ste sa už stretli s pojmom phishing, čo je činnosť, pri ktorej sa podvodníci snažia vylákať od používateľov rôzne heslá, napríklad k bankovému účtu alebo emailovému kontu. Tentokrát sa o to pokúšajú so stránkou americkej burzy kryptomien Bittrex.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Väčšinou tento proces prebieha tak, že sa vytvorí webová stránka, ktorá vyzerá presne ako pôvodná stránka danej inštitúcie alebo firmy. Keď však na takejto stránke zadáte svoje prihlasovacie meno a heslo, tak sa odošlú podvodníkom, ktorí ich zneužijú.

 

Phishing často prebieha tak, že sa rozposielajú emaily, ktoré používateľom oznamujú zmenu účtu alebo jeho obnovenie a tak od nič netušiacich používateľov vylákajú heslo. Tentokrá sa však phishingová stránka burzy Bittrex objavila priamo ako reklama v prehliadači Google.

 

img

 

Po zadaní slova Bittrex do vyhľadávača sa hneď na prvom mieste objavil odkaz na túto burzu. Na prvý pohľad to vyzeralo ako pôvodná stránka tejto burzy, avšak pod písmenom "r" bola malá čiarka. Toto písmeno sa dávnejšie používalo v lotyštine. Okrem toho však bola aj verzia s bodkom pod rovnakým písmenom a pri ďalšej verzii sa rovnaká bodka nachádzala pod druhým písmenom "t".

 

Tieto odkazy na phishingové stránky sa zobrazovali ako platená reklama, avšak v popise sa objavovali aj podozrivé slová, ktoré neboli v angličtine.

 

Obrázky phishingových stránok nájdete v galérii.

 

Dávajte si pozor cez aké odkazy idete na požadovanú stránku, radšej si ju vpíšte manuálne. Neklikajte na rôzne pochybné linky, ktoré sa k vám môžu dostať najmä v emaily, alebo cez rôzne reklamné bannery. Pôvodné stránky sú zabezpečené a majú na začiatku https://.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies