Pozor na špekulantov pri likvidácii poistnej udalosti

NETKY.SK • 6 Október 2011, 18:36 • 2 min
Pozor na špekulantov pri likvidácii poistnej udalosti

Pozor na špekulantov pri likvidácii poistnej udalosti

slovakia

left justify in out

img

Poisťovňa Generali Slovensko eviduje v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi zvýšený počet prípadov špekulácií pri likvidácii poistných udalostí. V súčasnosti rieši už niekoľko stoviek takýchto prípadov. Problém spočíva v tom, že klientov zastupujú aj také spoločnosti, ktorých činnosť môže súvisieť s trestným činom poistného podvodu. Opatrní by mali byť najmä účastníci cestnej premávky.

Poisťovňa sa pri likvidácii poistných udalostí stretla s dvoma typmi špekulatívnych spoločností, a to s takými, ktoré sa zameriavajú na riešenie poistných udalostí v súvislosti so škodami na motorových vozidlách, a s druhým typom, ktorý sa zameriava na odškodnenie škôd na zdraví.

Na základe týchto odhalení počas likvidácie poistných udalostí klientom Lucia Makayová z Generali Slovensko odporúča: "Nepodpisovať plné moci a zmluvy predtým, než si zmluvu dôkladne preštudujú, eventuálne sa spoja so svojou poisťovňou. Nestratiť kontrolu nad tým, ako sa rieši poistná udalosť, na postup sa informovať priamo v poisťovni. V prípade, že sa klient obáva, že neboli uhradené všetky jeho nároky, alebo má iný problém pri likvidácii poistnej udalosti, odporúčame obrátiť sa radšej na právnikov alebo právne kancelárie, ktorých odmena je daná právnym predpisom a majú záruku v profesionálnom servise a právnej podpore. Preveriť si spoločnosť ponúkajúcu takéto služby."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies