Pozor na odkazy celebrít! Kyberzločinci infikovali až pätinu webového obsahu

NETKY.SK • 6 Október 2015, 17:00 • 2 min
Pozor na odkazy celebrít! Kyberzločinci infikovali až pätinu webového obsahu

BRATISLAVA - DJ Armin van Buuren je najnebezpečnejšou celebritou. Ak do vyhľadávača zadáte jeho meno a kliknete na niektorý z výsledkov vyhľadávania, máte 18-percentnú pravdepodobnosť, že si do počítača stiahnete vírus alebo nebezpečný program. Poukázala na to odborná štúdia zameraná na internetovú bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Buuren ale nie je jedinou hrozbou, medzi 10 najnebezpečnejších odkazov patrí až sedem spevákov. Na druhom mieste rebríčku je spevák Luke Bryan, za ním Usher, Britney Spearsová, rapper Jay Z, Katy Perry, herečky Amy Schumerová a Betty Whiteová, Lorde a bulharsko-kanadská herečka Nina Dobrevová. 

 

Útočníci predpokladajú, že nič netušiaci fanúšikovia hľadajú sťahovanie hudby zdarma a neriešia bezpečnosť stránok, ktoré navštevujú. Kybernetickí zločinci preto radi používajú lákadla ako „free mp3“ alebo „torrent“, aby ľudí nalákali k stiahnutiu zdanlivo bezproblémového súboru, ktorý je v skutočnosti škodlivý. 

 

Počet kybernetických útokov stúpa a koncoví užívatelia sú podľa odborníkov stále najslabším článkom. Mnohí si dávajú jednoduché heslá, používajú rovnaké heslá na viacerých kontách či službách a bez rozmyslu otvárajú e-mailové prílohy. Každý druhý útok na firmy je pritom vedený cez koncového užívateľa, ktorý má prístup k firemným údajom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona