Pozor! Na juhozápade Slovenska platí výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 11:19 • 2 min
Pozor! Na juhozápade Slovenska platí výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami

BRATISLAVA - Výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre viaceré okresy juhozápadného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Varovanie platí od 14. do 18. hodiny.

 

Výstraha sa týka okresov Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Šaľa a Nové Zámky. SHMÚ tu ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danom ročnom období a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozornil ústav.

 

Ešte vyššie teploty majú byť v pondelok (10.7.). V tento deň je v okresoch Senec, Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Šaľa, Nové Zámky a Levice vyhlásený druhý stupeň varovania. Teploty sa tu môžu vyšplhať až na 35 stupňov Celzia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona