Pozor na dovolenke v Chorvátsku: Za prechádzku v plavkách hrozí mastná pokuta

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 15:25 • 2 min
Pozor na dovolenke v Chorvátsku: Za prechádzku v plavkách hrozí mastná pokuta

SPLIT – Zabudnite na prechádzky po chorvátskych mestách v plavkách. Ak to aj napriek zákazu budete chcieť vyskúšať, čaká vám poriadne mastná pokuta.

slovakia

left justify in out

Poslanci mestského zastupiteľstva v chorvátskom Splite odhlasovali zákaz vstupu v plavkách do väčšiny historického centra mesta, ktoré patrí do svetového dedičstva UNESCO. „Ak turisti nemôžu v plavkách navštevovať múzeá, nemali by chodiť ani v historickom centre mesta,“ argumentujú poslanci.

 

Podobný zákaz chystajú aj v meste Dubrovník. Poslanci majú návrh na stole a mali by o ňom hlasovať 2.júna. Tieto dve destinácie navštevujú v lete aj tisíce Slovákov.

 

Za porušenie týchto nariadení dostanete pokutu, a vôbec nie malú. V Dubrovníku je to od tisíc (133 eur) do dvetisíc kún (333 eur) a v Splite od 500 (66 eur) do tisíc kún (133 eur).

 

Okrem veľkých miest ako Split a Dubrovník platí zákaz promenádovania sa v plavkách v centre mesta aj na viacerých miestach. Tie sú väčšinou označené značkami.

 

 „Existuje veľa menších miest, kde platí rovnaký zákaz. Split a Dubrovník sú len dostatočne atraktívne mestá pre médiá. Určite to však platí aj v meste Jelsa na ostrove Hvar, ako aj vo viacerých dedinkách vo vnútrozemí Istrie,“ informovala  Turistická kancelária v Splite portál aktuality.sk.

 

Zákaz platí aj na ostrovoch Pag a Krk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies