Pozor na doklady! Dovolenkujúci v Chorvátsku si zabudli pasy na recepcii hotela

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 13:16 • 2 min
Pozor na doklady! Dovolenkujúci v Chorvátsku si zabudli pasy na recepcii hotela

BRATISLAVA - Naplno rozbehnutá dovolenková sezóna priniesla Slovákom v ich obľúbenej destinácii Chorvátsku aj niekoľko nepríjemných situácií.

slovakia

left justify in out

Vysunuté konzulárne pracovisko SR v Zadare, ktoré tam funguje počas júla a augusta, riešilo tri prípady krádeže a štyri prípady straty cestovných dokladov. Traja dovolenkujúci ich nechali doma, a jednému vypršala platnosť počas jeho pobytu na dovolenke.
     

Konzulárne oddelenie slovenského veľvyslanectva v Záhrebe muselo zase vydať náhradný cestovný doklad jednému dieťaťu, platnosť jeho cestovného pasu sa skončila počas jeho pobytu na dovolenke, traja ľudia stratili občianske preukazy a siedmi si zabudli pasy na recepcii hotela.
     

Podľa riaditeľa Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Petra Suska si treba doklady po prihlásení pobytu bezodkladne vyzdvihnúť. "Dovolenkujúci sa tak vyhnú nepríjemným situáciám, keď na hranici zrazu zistia, že sú bez dokladov," upozornil.
     

Pred vycestovaním si treba včas skontrolovať platnosť dokladu, ktorá musí trvať počas celého pobytu na dovolenke.
     

Susko ďalej poukázal na nárast počtu mladých ľudí, ktorí sa snažia cez hranice prepašovať rôzne druhy zakázaných psychotropných látok, prípadne sú pod ich vplyvom počas policajných kontrol.
     

"V Chorvátsku je ich prechovávanie a užívanie trestné a polícia má v takýchto prípadoch nulovú toleranciu. Pokuty za porušovanie zákona o psychotropných látkach sú do výšky stoviek eur," podčiarkol. Takéto sankcie hrozia aj za porušenie zákazu držania a nosenia chladných zbraní. To, či ich turisti nemajú pri sebe, sa kontroluje už na hraniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies