Pozor na cherry paradajky z Maroka, môžu spôsobiť vážne komplikácie!

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 17:37 • 2 min
Pozor na cherry paradajky z Maroka, môžu spôsobiť vážne komplikácie!

BRATISLAVA - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) neodporúča konzumovať cherry paradajky pôvodom z Maroka.

slovakia

left justify in out

Môžu totiž spôsobiť zdravotné komplikácie ako vracanie, kŕče v bruchu či hnačku. Vo Francúzsku, odkiaľ prišlo varovanie, doposiaľ zaznamenali 16 prípadov, kedy mali ľudia po ich požití zdravotné problémy. Francúzske orgány informovali o nevyhovujúcej potravine, ktorá bola distribuovaná aj na Slovensko do firmy Vita Zel & company spol. s.r.o. prostredníctvom rýchleho systému varovania pre potraviny a krmivá. Inkriminované šarže končia číslom 13,14 a 15.

 

Inšpektori ŠVPS zistili, že paradajky z Francúzska, pôvodom z Maroka, balené, k nám boli dodané koncom apríla v množstve 6 240 kilogramov. "Na sprievodných dokladoch ani na obale výrobkov nie je však uvedená šarža výrobkov, po prijatí výrobkov do skladu sú tieto označené vlastnou šaržou prevádzkovateľa," uviedla Paulína Komarová zo ŠVPS. 

 

Paradajky boli následne dodané do skladov Čeroz Petrovany, Kaufland Ilava, ďalšie boli predané konečnému spotrebiteľovi, ostatné boli v prevádzkarni balené do rôznych gramáží s pridelením novej šarže a dodané odberateľom ako Tesco STORES.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona