Pozor na červenú verziu Facebooku, ide o vír a dostane sa k dátam

NETKY.SK • 27 December 2012, 08:17 • 2 min
Pozor na červenú verziu Facebooku, ide o vír a dostane sa k dátam

Pozor na červenú verziu Facebooku, ide o vír a dostane sa k dátam

slovakia

left justify in out

img

Používatelia Facebooku by si mali dávať pozor na rozšírenie pre prehliadač Google Chrome. Rozšírenie sľubuje vizuálnu zmenu Facebooku na červené prevedenie. "Ak si užívateľ používajúci prehliadač Google Chrome toto rozšírenie nainštaluje, získa tento program prístup do histórie prehliadača, ako aj k dátam uloženým v prehliadači," upozornila hovorkyňa spoločnosti Eset Zuzana Hošalová.

Poukázala, že tak isto v mene užívateľa pridá na Facebook obrázok promujúci toto rozšírenie a taktiež v mene obete pridá pod obrázok komentár s linkom na túto hrozbu."Na obrázku tiež otaguje viac než 40 kontaktov obete, ktoré môžu svojou nevedomosťou pomôcť k šíreniu tejto hrozby," priblížila.

Užívateľom iných internetových prehliadačov sa, naopak, zobrazí dotazník s údajnou súťažou o vecné ceny. "Neodporúčame do tohto dotazníka vypĺňať žiadne osobné a citlivé údaje, keďže používateľ nedokáže overiť, či naozaj ide o reálnu súťaž o ceny," zdôraznila Hošalová.

Infikovaný používateľ môže hrozbu odstrániť priamo v prehliadači Google Chrome. V nastaveniach je potrebné kliknúť na "Nástroje", potom na "Rozšírenia" a potom na "Odstrániť z prehliadača Chrome".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies