Poznávacím znamením niektorých bobistov je armáda

NETKY.SK • 8 Február 2014, 16:14 • 2 min
Poznávacím znamením niektorých bobistov je armáda

ČERVENÁ POĽANA - Z osemnástich nemeckých bobistov v Soči slúžia siedmi v armáde, väčšina zo zvyšných jedenástich sú policajti.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou ZOH 2014 v Soči je skutočnosť, že viacerí bobisti či sánkari sú mimo športoviska vojakmi. Armády boli vždy úrodnou pôdou produkujúcou úspešných športovcov. V nemeckej armáde môžu športovci rozvíjať svoj talent bez akýchkoľvek prekážok, jedinou podmienkou je ukončené základné vzdelanie.

Z osemnástich nemeckých bobistov v Soči slúžia siedmi v armáde, väčšina zo zvyšných jedenástich sú policajti. Podobná schéma je aj v tábore USA. Šiesti športovci pôsobia v ozbrojených zložkách - štyria bobisti a dvaja sánkari. Po skončení hier musia zase na dva roky narukovať štyria kórejskí športovci.

"Šport pomáha utužovať kolektív, vznikajú vďaka nemu kamarátstva. Armáda je rovnaký pocit. Máte k ľuďom blízko, bojujete jeden za druhého. Samozrejme, v armáde je to trochu vážnejšie, pretože ide o iný druh boja," vyhlásil pre olympijský tlačový servis Američan Christopher Fogt, hodnosťou kapitán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies