Poznáte všetky modely Ferrari?

NETKY.SK • 21 September 2013, 16:42 • 2 min
Poznáte všetky modely Ferrari?

BRATISLAVA - Ferrari je svetovým fenoménom. Ťažko by ste našli dospelého človeka, ktorý túto automobilku nepozná, avšak dokážete rozpoznať jednotlivé modely tejto značky?

slovakia

left justify in out

Ferrari dnes ponúka celkom 5 rôznych modelov. Všetky majú charakter agresívneho športového automobilu a sú nositeľmi rovnakého dizajnového konceptu. Sú to modely F12berlinetta, 458 Spider, FF, 458 Italia a Ferrari California.

Ferrari F12berlinetta

Ohromný automobil s neprekonateľným zvukom 12-valcového motora je predstaviteľom konceptu dvojdverového kupé s veľmi ostrými predĺženými líniami.

Dizajn masky sa ponáša na tie, ktoré môžete vidieť v ostatných modeloch výrobcu, avšak udržiava si od nich určitý odstup. F12berlinetta je výkonný, ľahký a rýchly automobil. Dokonca najrýchlejší, aký kedy taliansky výrobca vyprevadil zo svojich výrobných liniek.

458 Spider

458-čka je opäť výrazný športový dvojsedadlový automobil, prvý z dvojice kabrioletov v ponuke Ferrari. Jeho zadná polovica je výrazne predĺžená kvôli uloženiu motora, zároveň sa do nej ukladá skladateľná strecha.

Ide o prvý automobil, ktorý kombinuje stredný zadný motor s výsuvnou skladacou pevnou strechou. Žiadne textílie, ktoré sa časom opotrebujú, iba poctivý ľahký hliník. Podľa mnohých fanúšikov značky je práve 458 Spider typickým reprezentantom automobilky Ferrari.

Ferrari FF

Model FF je v určitom zmysle revolučný. Má štyri miesta na sedenie, objemný priestor na uloženie batožiny a extrémny 12-valcový motor pod prednou kapotou.

Automobil je tak určený aj pre zákazníkov, ktorí radi vo svojom aute povozia priateľov alebo rodinu a dokonca aj takých, ktorí si chcú svoje Ferrari zobrať aj na dlhšie cesty. Interiér vozidla je však napriek jeho jemne rodinnému charakteru veľmi športový, dominuje v ňom koža a kov.

458 Italia

Model 458 Italia je inou verziou kabrioletu 458 Spider. Nemá skladaciu strechu, ale zážitok s jazdenia ponúka prakticky totožný.

V porovnaní s kabrio variantom má trocha inak navrhnutý zadok, ktorý už nemusí obsahovať priestor pre strechu. Ferrari 458 Italia je držiteľom viac ako 30 rôznych ocenení vrátane cien za najlepší 8-valcový motor a najlepší motor s objemom po 4 litre.

Ferrari California

Ikonický automobil, ktorý je snom každého jedného fanúšika športových automobilov. Ferrari California má charizmu, osobnosť, nezameniteľný vzhľad a je určený pre dvoch ľudí, čím si zachováva akýsi punc exkluzivity.

Aby ste sa v Californii povozili, musíte byť jej majiteľ alebo jeho dobrý priateľ. S výkonom 490 konských síl sa zaraďuje medzi tie najsilnejšie vozidlá na trhu a s režimom otvorenej strechy sa z jazdenia stáva nevšedný, intenzívny zážitok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona