Poznáte superpotraviny, vďaka ktorým schudnete?

NETKY.SK • 18 Október 2018, 20:29 • 2 min
Poznáte superpotraviny, vďaka ktorým schudnete?

Superpotraviny pomáhajú udržiavať zdravé kosti, zabraňujú chronickým ochoreniam, zlepšujú zrak, dokonca dokážu udržať aj bystrú myseľ. Vedeli ste, že niektoré superpotraviny vám tiež pomôžu ku štíhlejšej postave? Prezradíme vám, ktoré to sú!

slovakia

left justify in out

1. Hruška

Jedna hruška (a najmä jej šupka) obsahuje 15% denného odporúčaného množstva vlákniny. Istá štúdia navyše preukázala, že ženy, ktoré jedli tri hrušky denne, konzumovali celkovo menej kalórií a zhodili viac ako tie, ktoré hrušky nejedli.

 

img

 

2. Avokádo
Nebojte sa tukov! Málokto vie, že nie všetky tuky sú zlé. Práve tie, ktoré sú obsiahnuté v avokáde, teda mononenasýtené mastné tuky sa neukladajú ako telesný tuk. Vďaka tomuto faktu je avokádo ako diétna potravina úplne vyhovujúce a odporúča ho veľa odborníkov i dietológov. Mnohým je však z avokáda ťažko, ak patríte medzi nich skúste za hrsť orechov denne, ktoré obsahujú zdravé tuky tiež. 

 

img

 

3. Hnedá ryža
Hnedá ryža je ďaleko zdravšia alternatíva k tej bielej, a to hlavne preto, že obsahuje omnoho viac vlákniny. Okrem iného obsahuje aj zdravé sacharidy, ktoré zrýchľujú metabolizmus a spaľujú tuky. Hnedá ryža je zároveň potravina, ktorá príjemne zasýti, uvoľňuje energiu postupne a navyše má nízky obsah kalórií. Rovnako na telo pôsobia napríklad aj ovsené vločky.

 

img

 

4. Grapefruit
Aj keď nebudete dodržiavať žiadnu diétu, ale doprajete si polku grepu pred každým jedlom, schudnete pol kila týždenne, cituje server Health výsledky novej štúdie. Látky obsiahnuté v grapefruite totiž znižujú hladinu inzulínu, čo je hormón, ktorý má na svedomí ukladanie tukov. Navyše vďaka tomu, že ho tvorí 90% vody, neobsahuje veľa kalórií.

 

img

 

5. Brokolica
Brokolica je potravina, ktorú jedni milujú, druhí nenávidia. Ak potrebujete schudnúť, brokolica vám s tým hravo pomôže. Je totiž, okrem iného, zdrojom glukofaranu, ktorý významne obmedzuje chuť k jedlu a pocit hladu, navyše znižuje hladinu triglyceridov a mastných kyselín v krvi a naopak významne zrýchľuje metabolizmus. Glukofaran tiež ochraňuje ľudské telo pred obezitou, dokonca pôsobí preventívne aj u niektorých druhov rakoviny.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies