Poznáme výsledky z víkendového testovania v Trenčíne

NETKY.SK • 21 December 2020, 07:23 • 2 min
Poznáme výsledky z víkendového testovania v Trenčíne

TRENČÍN - Ako sme vás informovali, v Trenčíne sa cez víkend uskutočnilo plošné testovanie obyvateľov antigénovými testami. Pozrite sa s nami na výsledky.

slovakia

left justify in out

Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna.

Testovanie bolo dobrovoľné a bezplatné, odbery sa robili na 33 miestach. 

 

Slová primátora


"Dnes sme ukázali, že nám záleží jeden na druhom a spoločne sme sa zomkli pre dobro našej 'malej-veľkej' komunity, mesta Trenčín a jeho blízkeho okolia. Ak sme týmto skutkom spoločne zachránili čo i len jeden ľudský život, má náš život zmysel. A ja som presvedčený, že sme ho zachránili.

 

Nesmieme však poľaviť a prestať. V sobotu a v nedeľu sme umožnili otestovať sa v Trenčíne 21 660 ľuďom. Sme vám veľmi vďační za to, že ste využili túto možnosť a tak ochránili zdravie svojich blízkych a aj odvrátili ešte väčší nápor na zdravotníkov v trenčianskej nemocnici" uviedol primátor Richard Rybníček.

 

 

img

 

Miera pozitivity je vysoká


Z 21 660 testov vyšlo 560 pozitívnych, čo tvorí 2,59 %. Je to vysoké číslo, ktoré potvrdzuje fakt, že sa situácia dramaticky zhoršuje.

„ Okolo každého z nás denne pribúdajú známi, ktorí sú chorí s príznakmi. I ja mám niekoľko známych ktorí sú, alebo boli pre ťažký priebeh ochorenia hospitalizovaní. Žiaľ, s niektorými z nich sa už nestretnem. Naozaj tu ide o zdravie" doplnil primátor.

 

 

img

 

Výzva primátora


Richard  Rybníček tiež vyzval ľudí, aby stále mysleli na to, že je hlavne na rozhdonutí každého z nás, ako sa správame a ako žijeme a budeme žiť.  „ Že len vlastnou slušnosťou, zodpovednosťou a kontrolou nad vlastným správaním, dokážeme pokojne týmto obdobím prejsť"

 

V závere poďakoval všetkým trenčanom, pričom ich však upozornil na opatrnosť a vyzval k ostražitosti. Podľa neho  negatívny test nie je priepustka k voľnému životu a k tomu, že sa nám už nič nemôže stať.

 

„Utiahnime sa do vlastných rodín, vlastného vnútra, počkajme, upokojme sa a uskromnime sa. A tešme sa na chvíle, ktoré nás potom, spoločne, opäť čakajú. Lebo oni sa určite vrátia" uviedol primátor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies