Poznáme už čo bolo príčinou pádu policajného vrtuľníka, prvého zo zranených pilotov prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 16:04 • 2 min
Poznáme už čo bolo príčinou pádu policajného vrtuľníka, prvého zo zranených pilotov prepustili z nemocnice

BRATISLAVA - Výsledkom prvotného skúmania čiernych skriniek havarovaného policajného vrtuľníka v Prahe je, že išlo o technickú poruchu a nie zlyhanie pilota.

slovakia

left justify in out

Prvého z dvojice policajných pilotov zranených pri tragickej havárii vojenského vrtuľníka pri Prešove už prepustili z nemocnice.Informovala o tom hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková.

 

Dodala, že druhý pacient je naďalej hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Bol odpojený od umelej pľúcnej ventilácie, avšak jeho zdravotný stav je naďalej vážny," informovala hovorkyňa.
 

Ako ďalej povedal hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov, na ďalšie a podrobné skúmanie pôjdu následne čierne skrinky a časti stroja do Spojených štátov amerických.

 

Portál pluska.sk dnes priniesol informáciu, že dôvodom minulotýždňového pádu policajného vrtuľníka bol výpadok oboch jeho motorov naraz. Pre portál to údajne potvrdil zdroj z Prahy, kde skúmali čierne skrinky.

Policajný vrtuľník BELL 429 spadol z výšky zhruba 100 metrov v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb. Pri nehode zahynuli dvaja hasiči a zranili sa dvaja policajní piloti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies