Poznáme prvé výsledky z víkendového testovania v Trenčíne

NETKY.SK • 19 December 2020, 16:13 • 2 min
Poznáme prvé výsledky z víkendového testovania v Trenčíne

TRENČÍN - Počas tohto víkendu sa v Trenčianskom kraji koná masívne testovanie na koronavírus.

slovakia

left justify in out

Počas prvých piatich hodín víkendového celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 odhalili v Trenčíne 162 infikovaných ľudí. Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, na 33 odberných miestach vykonali zdravotníci 6 713 testov. Miera pozitivity je tak 2,41 percenta.

 

Trenčianska samospráva zorganizovaním dobrovoľného celoplošného testovania reaguje na aktuálnu epidemiologickú situáciu v meste.

Priebeh dvojdňového testovania je zatiaľ plynulý a pokojný, nevyskytli sa žiadne incidenty. 

 

 

img

 

 

Primátor Richard Rybníček v priebehu dňa avizoval, že ak sa príde nechať otestovať viac ako 10-tisíc ľudí, bude to považovať za veľké víťazstvo.

 

Podľa najnovších dát z ministerstva zdravotníctva k 18. decembru je okres Trenčín najzamorenejším okresom na Slovensku s 805 prípadmi na 100-tisíc obyvateľov.

Odberné miesta budú v oba víkendové dni otvorené od 8:00 do 20:00. Dnes sa môžu nechať otestovať výhradne obyvatelia s trvalým alebo prechodným pobytom v Trenčíne 

 

V nedeľu medzi 14:00 a 20:00 budú môcť odberné miesta navštíviť aj obyvatelia jedenástich obcí z takzvanej Mestskej funkčnej oblasti Trenčín.
 

Čítajte viac: Trenčín berie situáciu s koronavírusom do vlastných rúk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies