Poznáme mená najlepších slovenských športovcov roka 2022

NETKY.SK • 20 December 2022, 08:06 • 2 min
Poznáme mená najlepších slovenských športovcov roka 2022

BRATISLAVA - Lyžiarka Petra Vlhová a hokejoví reprezentanti získali ocenenia najlepší jednotlivec a najlepší kolektív v ankete slovenský Športovec roka 2022. Vlhová obhájila vlaňajšie prvenstvo a zároveň triumfovala po štvrtý raz za sebou. Druhý skončil hokejista Juraj Slafkovský, tretí bol atlét Ján Volko.

slovakia

left justify in out

Vlhová triumfovala 4-krát po sebe

 

Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov SSN vyhlásili na slávnostnom galavečere, ktorý spoluorganizovali Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Slovenský paralympijský výbor (SPV) v bratislavskom hoteli Gate One. V ankete hlasovalo 115 športových novinárov a členov Klubu športových redaktorov (KŠR) SSN. Hlasy dostalo 45 jednotlivcov a 12 kolektívov.

 

V ankete, ktorá v sa rámci samostatnej Slovenskej republiky vyhlasuje od roku 1993, je Vlhová prvá v 30-ročnej histórii ankety, ktorá v nej triumfovala štyrikrát po sebe. Počtom triumfov sa vyrovnala ďalšiemu olympijskému víťazovi Michalovi Martikánovi. Viac titulov má už len Martina Moravcová (6). Dvadsaťsedemročná lyžiarka má na svojom konte aj podiel na jednom víťazstve v kategórii kolektívov, keď v roku 2017 bola členka miešaného družstva. Rok 2022 mala vydarený, získala v ňom olympijské zlato a vybojovala aj malý krištáľový glóbus za slalom. "Rok 2022 bol pre mňa asi najvýnimočnejší. Splnil sa mi veľký celoživotný sen a stala som sa olympijskou víťazkou. Okrem úspechov je pre mňa dôležité aj to, že som zdravá a venujem sa tomu, čo ma baví," povedala Vlhová, ktorá sa do top 10 ankety Športovec roka dostala siedmykrát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona