Poznáme favoritov pred francúzskymi voľbami, Fillon sa drží v popredí napriek škandálom

NETKY.SK • 17 Apríl 2017, 16:15 • 2 min
Poznáme favoritov pred francúzskymi voľbami, Fillon sa drží v popredí napriek škandálom

BRUSEL – Francúzsky pravicový prezidentský kandidát Francois Fillon získal v najnovšom prieskume len o percento menej ako doterajší lídri sondáži Marine Le Penová a Emmanuel Macron. V tesnom závese za touto trojicou je Jean-Luc Mélenchon, ktorý zostáva v hre o postup do druhého kola volieb.

slovakia

left justify in out

Zhodne 22 percent hlasov respondentov získali v prieskume agentúry OpinionWay pre francúzsky ekonomický denník Les Échos predsedníčka Národného frontu (FN) Marine Le Penová a líder hnutia En Marche! (Vpred!) Emmanuel Macron.

 

Len o percento menej opýtaných by dalo hlas pravičiarovi Fillonovi napriek tomu, že čelí vyšetrovaniu za údajné fiktívne zamestnávanie svojich rodinných príslušníkov. Ľavicový kandidát Jean-Luc Mélenchon získal 18 percent hlasov. Najpreferovanejší štyria kandidáti sú teda v rozpätí len štyroch percent.

 

V prípade, že by do druhého kola postúpil Macron a Le Penová, prvého menovaného by volilo 64 percent opýtaných. Rovnako by Le Penová prehrala, keby do druhého kola postúpil Fillon.

Prieskum bol vykonaný na vzorke 2168 oprávnených voličov v dňoch 14. – 16. apríla.

 

Do prvého kola prezidentských volieb vo Francúzsku zostáva šesť dní. Favoritmi na postup do druhého kola, ktoré bude 7. mája, sú Le Penová a Macron.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona