Pozitívne testy na marihuanu na galavečeri UFC Fight Night 104

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 12:01 • 2 min
Pozitívne testy na marihuanu na galavečeri UFC Fight Night 104

LONDÝN - Troch zápasníkov na UFC Fight Night 104 nachytali s pozitívnym testom na marihuanu.

slovakia

left justify in out

Jediné ich šťastie bolo, že trest dostali od štátu Texas a nie od USADA. Jedná sa o Nika Price, Curtisa Blaydesa a Abela Trujilla.

 

Dvaja z troch vyhrali svoje zápasy na Fight Night 104 ale po pozitívnych testoch ich výsledky anulovali. Niko Price v druhom kole knokautoval Alexa Morona a Blaydesovi sa v zápase proti Adamovi Milsteadovi podarilo už jeho 7. TKO v kariére no teraz ho nebude mať uznané. Abel Trujillo prehral v treťom kole na škrtenie s Jamesom Vickom, prehru mu neanulovali, ráta sa do ďalších štatistík.

 

Zápasníci boli prichytení pri testovaní v súťažnom období. Tým, že všetkých troch trestal štát Texas dostali iba 90 dňový dištanc a 1000 dolárový peňažný trest.

 

K situácií sa vyjadril pre MMAFighting hovorca USADA Ryan Madden. Podľa neho sa zápasníci nemusia obávať ďalších sankcií od protidopingovej agentúry, a to preto, že množstvo cannabisu nepresiahlo dávku 150 ng/ml. Tento zákon nariadila medzinárodná protidopingová agentúra (WADA) ale v štáte Texas si z takéhoto množstva nerobia ťažkú hlavu. MMAFighting sa snažilo dozvedieť o aké množstvo nedovolenej látky išlo. Preto sa obrátili priamo na organizáciu ktorá testy v Texase vykonávala no vyjadrili sa tak, že s prípadom sa už nechcú ďalej zaoberať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies