Požiarom zničený trajekt pritiahli do prístavu v južnom Taliansku

NETKY.SK • 2 Január 2015, 12:21 • 2 min
Požiarom zničený trajekt pritiahli do prístavu v južnom Taliansku

BRINDISI - Požiarom zničený trajekt Norman Atlantic pritiahli dnes po celonočnej operácii v rozbúrenom Jadranskom mori do talianskeho prístavu Brindisi, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V prístave trajekt talianske úrady preskúmajú v rámci vyšetrovania príčin požiaru, pri ktorom zahynulo najmenej 11 ľudí. Predpokladajú tiež, že by v plavidle mohli nájsť ďalšie telá obetí. Majiteľ remorkérovej spoločnosti Giuseppe Barretta pre AP v Brindisi povedal, že úrady dnes dopoludnia rozhodujú, kde presne v prístave majú trajekt zakotviť. Na palubu následne vstúpia hasiči a prokurátor.
      

Trajekt začali vliecť smerom k južnému Taliansku vo štvrtok popoludní a celá operácia trvala takmer 17 hodín. Operácia sa oneskorila, pretože vlečné člny museli čakať na upokojenie silného vetra a vysokých vĺn.
      

Stále nie je jasné, koľko ľudí bolo na palube trajektu Norman Atlantic, keď na ňom v nedeľu ráno vypukol počas plavby z Grécka do Talianska v podpalubí požiar. Taliansko uvádza, že zachránených bolo 477 ľudí. Taliansky prokurátor predtým povedal, že nezvestných je do 98 ľudí, zatiaľ čo grécke úrady uvádzajú iba 18 nezvestných a tvrdia, že taliansky zoznam je plný duplicitných a zle napísaných mien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies