Požiarom zničený hotel Junior v Demänovskej doline chcú postaviť znovu

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 10:33 • 2 min
Požiarom zničený hotel Junior v Demänovskej doline chcú postaviť znovu

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Pol roka po tragickom požiari sa v hoteli Junior v Demänovskej doline začali búracie práce. V priebehu niekoľkých mesiacov môže zhorenisko nahradiť nový hotel. Informáciu pre TASR potvrdil Karol Klobušický, predseda predstavenstva spoločnosti Hotely mládeže Slovakia, a. s., ktorá zariadenie v Demänovskej doline prevádzkovala.

slovakia

left justify in out

"Bez ohľadu na to, či sa bude na tomto mieste stavať nový hotel, alebo nie, búracie práce musíme zrealizovať. Aj keď je hotel zasanovaný, nemôžeme ho nechať chátrať ďalej a nechať zhorenisko uprostred národného parku. Odstránenie torza stavby vnímame ako slušný krok, aby sa budova nestala domom hrôzy. Máme predsa nejakú zodpovednosť voči spoločnosti," uviedol.

 

Podľa Klobušického urobia predstavitelia spoločnosti všetko pre to, aby sa v priebehu niekoľkých mesiacov začalo na pôvodnom mieste so stavbou nového hotela. "Všetko závisí od výsledkov policajného vyšetrovania. Musíme zistiť, ako hotel zhorel a kto bol na vine. Od toho sa odvíjajú možné súdne spory, poistné plnenia a celková finančná kondícia spoločnosti. Otázkou je, kedy bude ukončené policajné vyšetrovanie," vysvetlil aktuálnu situáciu. Výstavba nového hotela by mala podľa neho stáť približne desať miliónov eur.

 

 

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík potvrdil, že policajné vyšetrovanie v predmetnej veci naďalej prebieha. "Sú vykonávané všetky potrebné úkony, súčasťou ktorých je aj znalecké skúmanie za účelom objasnenia skutku a zistenia presnej príčiny vzniku požiaru," skonštatoval.

 

Po niekoľkých mesiacoch hasiči zistili, čo spôsobilo požiar. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslavy Ondrichovej to bola mraznička. "Z výsledkov expertízy vyplýva, že príčinou vzniku požiaru hotela v Demänovskej doline bola technická porucha na mraziacom zariadení," povedala.

 

Požiar hotela Junior Jasná vypukol 6. októbra 2015 krátko pred 04.00 h. O život prišiel 64-ročný muž, evakuovali 135 ľudí vrátane personálu a niekoľkých detí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies