Požiarne nebezpečenstvo v Kalifornii naberá extrémne hodnoty

NETKY.SK • 7 December 2017, 09:56 • 2 min
Požiarne nebezpečenstvo v Kalifornii naberá extrémne hodnoty

LOS ANGELES - Doposiaľ najväčšie požiarne nebezpečenstvo predpovedali na štvrtok v južnej Kalifornii.

slovakia

left justify in out

Kalifornský hasičský zbor už v stredu večer varoval obyvateľov, že lesné požiare poháňané silnými vetrami sa v najbližších hodinách ešte zhoršia.

 

Plamene sa šíria mimoriadne rýchlo a v krátkom čase zasiahli už územie s rozlohou viac ako 120 štvorcových kilometrov. Na úteku pred požiarmi je okolo 27-tisíc ľudí.

 

Kalifornský guvernér Jerry Brown vyhlásil v tejto súvislosti stav ohrozenia. Oblasť južnej Kalifornie sužuje naraz niekoľko požiarov, v okrese Ventura je to požiar Thomas, v losangeleskej štvrti Sylmar vyčíňa Creek Fire a v meste Santa Clarita Rye Fire.

 

Ďalší požiar, ktorý vypukol v stredu v exkluzívnej štvrti neďaleko Los Angeles, prinútil k evakuácii aj niekoľko celebrít. Aj Paris Hiltonová na svojom Twitteri uviedla, že sa rozhodla zo svojho domu vzhľadom na požiar odísť a taktiež poďakovala hasičom za to, že pre záchranu ostatných riskujú svoje životy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona