Požiare zničli v židovskej osade v Predjordánsku najmenej 40 domov

NETKY.SK • 26 November 2016, 11:17 • 2 min
Požiare zničli v židovskej osade v Predjordánsku najmenej 40 domov

JERUZALEM - Najmenej 40 domov v židovskej osade v Predjordánsku zničili dnes požiare, ktoré pred štyrmi dňami vypukli na viacerých miestach v celom Izraeli. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izraelská policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že požiare v osade Halamiš vznikli na niekoľkých miestach a oheň sa osadou rýchlo rozšíril, pričom niektoré domy napriek okamžitému zásahu hasičov ešte stále horia. Záchranári museli z Halamišu evakuovať viac ako 1000 ľudí.

 

Požiare vzplanuli pred štyrmi dňami v obci Neve Šalom, ktorú neďaleko Jeruzalema založili Židia spolu s Arabmi v snahe dokázať, že dva národy môžu pokojne a rovnoprávne žiť bok po boku v mieri a porozumení. Suché, veterné počasie neskôr pomohlo rozšíriť plamene aj na ďalšie miesta v okolí Jeruzalema.

 

Požiare vyčíňali aj na severe Izraela v oblasti mesta Zichron Jaakov, ktoré leží južne od prístavného mesta Haifa. Nevyžiadali si žiadnych zranených, ale poškodili stovky domov. Požiar v Haife vyhnal z domovov desaťtisíce ľudí.

 

Niektorí izraelskí predstavitelia hovorili aj o možnosti, že požiare úmyselne založili palestínski útočníci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona