Požiare voľnej prírody v Colorade sa rozšírili do turistických destinácií

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 07:21 • 2 min
Požiare voľnej prírody v Colorade sa rozšírili do turistických destinácií

Požiare voľnej prírody v Colorade sa rozšírili do turistických destinácií - Svet Požiare voľnej prírody v americkom Colorade sa počas víkendu dostali až do obľúbených letných turistických destinácií, zničili takmer dva tucty domov pri Národnom parku Skali

slovakia

left justify in out

img

Požiare voľnej prírody v americkom Colorade sa počas víkendu dostali až do obľúbených letných turistických destinácií, zničili takmer dva tucty domov pri Národnom parku Skalisté hory a vyprázdnili tam hotely a kempingy.
      V blízkosti Colorado Springs vypukol požiar voľnej prírody, ktorý sa dostal spod kontroly a rozrástol sa na vyše osem štvorcových kilometrov, čo si vynútilo evakuáciu vyše 11.000 obyvateľov 21 usadlostí v horskej obci Estes Park, kde zvyknú bývať mnohí turisti pri návšteve národného parku.
      Guvernér Colorada John Kickenlooper povedal, že dnes dostanú požiarnici vojenskú podporu vo forme vojenských dopravných lietadiel C-130 z Petersonovej leteckej základne v Colorado Springs. 
      Colorado zažíva najhoršie požiare voľnej prírody v tomto desaťročí. V súčasnosti horí osem požiarov, vrátane jedného, ktorý pohltil už vyše 300 kilometrov štvorcových porastov a zničil najmenej 190 domov pri Fort Collinse. 
      Požiare sužujú Coloradu týždeň pred americkým Dňom nezávislosti (4.júla), sviatkom, ktorý Američania využívajú na návštevy národných parkov a ďalších miest spolu s rodinami. V Colorade je už vyše týždňa v platnosti zákaz zakladania otvorených ohňov i súkromných ohňostrojov.
      Niektoré obľúbené miesta sú pre verejnosť celkom neprístupné.
      Inde na americkom Západe sa požiarnikom darilo postupovať proti požiarom voľnej prírody v Utahu, Novom Mexiku a Kalifornii.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona