Požiare v štáte Colorado sa zhoršili, 32.000 ľudí muselo ujsť z domovov

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 07:23 • 2 min
Požiare v štáte Colorado sa zhoršili, 32.000 ľudí muselo ujsť z domovov

Požiare v štáte Colorado sa zhoršili, 32. 000 ľudí muselo ujsť z domovov - Svet Nekontrolované požiare vyčíňajúce neďaleko niektorých najobľúbenejších turistických destinácií v americkom štáte Colorado sa v utorok zhoršili a donútili 32.

slovakia

left justify in out

img

Nekontrolované požiare vyčíňajúce neďaleko niektorých najobľúbenejších turistických destinácií v americkom štáte Colorado sa v utorok zhoršili a donútili 32.000 ľudí ujsť zo svojich domovov. Vynútili si aj evakuáciu časti Americkej akadémie vzdušných síl a pohltili množstvo domov na okraji mesta Colorado Springs.
      Guvernér štátu John Hickenlooper v utorok večer letecky odcestoval do mesta, aby sa stretol s veliteľmi hasičov a na vlastné oči videl oblasť postihnutú požiarom. Guvernér uviedol, že požiar na okraji Colorado Springs je len jedným z najmenej desiatich ďalších, ktoré vyčíňajú po celom štáte.
      "Toto je najhoršie obdobie požiarov v dejinách Colorada," povedal na improvizovanej tlačovej konferencii. Dodal, že zo vzduchu videl mnoho zničených domov na pozadí horiacej krajiny a pôsobilo to "surrealisticky".
      Požiar v kaňone Waldo Canyon pri Colorado Springs vyčíňa od soboty 23. júna a úrady situáciu pozorne sledujú, pretože je už blízko k takým významným bodom v krajine ako povestný vrchol hory Pikes Peak či Akadémia vzdušných síl. 
      Nad druhým najľudnatejším mestom, Colorado Springs, visí hríbovitý oblak sivého, čierneho a hnedého dymu, nad ktorým sú nakopené mračná bieleho dymu - a dvíhajú sa až do výšky 6100 metrov. 

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies