Požiare v Kalifornii majú prvú obeť: 70-ročnú ženu, ktorá chcela pred ohňom ujsť

NETKY.SK • 9 December 2017, 10:3 • 2 min
Požiare v Kalifornii majú prvú obeť: 70-ročnú ženu, ktorá chcela pred ohňom ujsť

LOS ANGELES - Americké úrady potvrdili v piatok prvú obeť súvisiacu so šiestimi rozsiahlymi požiarmi, s ktorými aktuálne bojujú hasiči na juhu Kalifornie. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ide o 70-ročnú ženu menom Virginia Pesolaová z mesta Santa Paula. Zomrela v noci na štvrtok pri automobilovej nehode v okrese Ventura, keď po cestnej komunikácii určenej na evakuáciu unikala svojím vozidlom pred mohutnými plameňmi.

 

V prírodnou pohromou sužovanej Kalifornii vyhlásil v piatok americký prezident Donald Trump stav núdze. Mohutné lesné požiare, ktoré tam vypukli pred zhruba šiestimi dňami, zasiahli plochu približne 65.000 hektárov a vynútili si evakuáciu už najmenej 200.000 ľudí. Oheň zničil stovky budov a do boja s ním boli nasadené tisícky hasičov.

 

Šíreniu požiarov pomáha aj suchý vzduch, ktorého vlhkosť dosahuje podľa spravodajskej televízie CNN len dve percentá, ako aj silný vietor. Ten má podľa meteorológov fúkať až do nedele.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona