Požiare v Austrálii ohrozujú štart Tour Down Under

NETKY.SK • 18 Január 2014, 09:38 • 2 min
Požiare v Austrálii ohrozujú štart Tour Down Under

ADELAIDE - Prvé cyklistické podujatie zo série ProTour v novej sezóne vážne ohrozujú požiare.

slovakia

left justify in out

Tradičné podujatie Tour Down Under v južnej Austrálii sa možno nedočká v utorok štartu 1. etapy, keďže údolím Barossa, kde je situovaná trasa 1. etapy, sa rozhoreli štyri veľké požiare. Riaditeľ pretekov Mike Turtur uviedol, že organizátori budú do poslednej chvíle zvažovať, či pustia pretekárov na štart 1. etapy z Nuriootpy do Angastonu (135 km) severne od mesta Adelaide. Oheň v kombinácii so silným vetrom už zničili stovky hektárov porastu v juhoaustrálskom buši a pohyb akýchkoľvek osôb v tejto oblasti je životunebezpečný.

"Bolo by šialené, ak by sme podcenili bezpečnosť cyklistov či fanúšikov. Rozhodneme sa podľa toho, čo nám odporučia odborníci na túto situáciu," vyhlásil Mike Turtur. Dvojnásobný víťaz Tour Down Under SimonGerrans pre austrálske médiá uviedol, že preteky v 15-ročnej histórii ešte ani raz neboli zrušené a bolo by škoda, ak by sa tak muselo stať. "Jednou z možností je priamy presun na miesto 2. etapy, ktorá by tak bola vlastne prvou," povedal Gerrans. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies