Požiare v americkom štáte Tennessee majú prvé tri obete

NETKY.SK • 30 November 2016, 08:56 • 2 min
Požiare v americkom štáte Tennessee majú prvé tri obete

WASHINGTON - Životy troch ľudí si dosiaľ vyžiadali rozsiahle lesné požiare v americkom štáte Tennessee. Starosta okresu Sevier County Larry Waters to oznámil v utorok na tlačovej konferencii. Informácie o obetiach považuje za zdrvujúce, uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V dôsledku požiarov pustošiacich oblasť obľúbeného Národného parku Great Smoky Mountains v americkom štáte Tennessee už úrady evakuovali tisícky obyvateľov a turistov. V parku tiež zhorelo viac než 100 budov a obytných objektov.

 

Veliteľ hasičského oddelenia v meste Gatlinburg Greg Miller situáciu označil za historickú. Dodal však, že najhoršie už pominulo. S plameňmi podľa neho bojuje okolo 400 hasičov. Najväčšie nebezpečenstvo predstavuje silný vietor.

 

Iba z mesta Gatlinburg na okraji spomenutého národného parku odišlo pred plameňmi do bezpečia 14.000 ľudí. Ďalšie tisíce sa sťahujú zo susedného turistického mestečka Pigeon Forge.

 

Prevádzkovatelia národného parku v správe na sociálnej sieti Facebook uviedli, že plameňom napomáha počasie. V oblasti už dlhšie nepršalo. Oheň v extrémnom suchu navyše poháňa silný vietor.

 

Záchranári ale zlepšenie situácie napriek predpovediam o dažďových zrážkach neočakávajú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies