Požiare sužujú Sardíniu a Sicíliu

NETKY.SK • 8 August 2013, 18:25 • 2 min
Požiare sužujú Sardíniu a Sicíliu

RÍM - Stovky hektárov zničil už požiar zalesneného a krovinatého územia v okolí Laconi na talianskom stredomorskom ostrove Sardínia, ktorý tam vypukol v stredu, informuje dnes tlačová agentúra APA. Podľa oficiálne nepotvrdených lokálnych zdrojov sa pri požiari zranili štyri osoby.

slovakia

left justify in out

Boj s prírodným živlom sťažuje silný vietor v postihnutej oblasti. Príslušníci Civilnej ochrany museli v okolí mesta Oristano evakuovať asi 40 ľudí po tom, čo sa plamene priblížili k Laconi, to isté platilo aj o viacerých obyvateľoch istého domova dôchodcov. Miestne úrady, ktoré zapojili do boja s požiarom stovky hasičov i špeciálne hasiace lietadlá, požiadali o pomoc kompetentné orgány na pevnine.

S plameňmi bojujú hasiči aj na ďalšom talianskom stredomorskom ostrove Sicília. Talianske médiá v tejto súvislosti pripomínajú, že napriek trestom od štyroch do desiatich rokov za podpaľačstvo stoja za podobnými požiarmi hlavne na juhu krajiny nezriedka rôzne špekulatívne dôvody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona