Požiare sa nevyhli ani nám. Národný park v plameňoch!

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 12:34 • 2 min
Požiare sa nevyhli ani nám. Národný park v plameňoch!

VEĽKÁ FATRA - Požiar lesa v Národnom parku (NP) Veľká Fatra pri Liptovských Revúcach v okrese Ružomberok aktuálne hasia za pomoci vrtuľníka ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Požiar ohlásili hasičom ešte včera. Zatiaľ sa ho nepodarilo uhasiť. Na mieste zasahuje 15 profesionálnych a 5 dobrovoľných hasičov. TASR o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.
      

Po príchode na miesto zistili, že oheň zasiahol lesný porast po kalamite spôsobenej silnou búrkou v NP Veľká Fatra v lokalite Chmelky. Horelo v teréne neprístupnom pre hasičskú techniku na ploche 100 krát 80 metrov.

 

„​Na miesto vyslali prieskumnú skupinu z Modulu pozemného hasenia z Banskej Bystrice s dronom, s ktorým spresnili polohu a rozlohu požiaru na 8 400 štvorcových metrov," objasnil Kypus.

 

Krátko po 21.00 h riadiaci dôstojník na mieste rozhodol, že hasenie požiaru pomocou vrtuľníka začnú v piatok od 8.00 h.

 

Vrtuľník v súčasnosti dopravuje vodu pre hasičov k požiaru," uviedol. Výšku škody zatiaľ neodhadli. Príčina vzniku požiaru je podľa Kypusa doteraz neznáma.

 

 

Správu budeme aktualizovať.       

 

Prečítajte si aj: Prebúdza vás nízka hladina cukru v krvi? Spite lepšie s medom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies