Požiar zničil časť historickej cennej drevenej dediny v Nórsku

NETKY.SK • 19 Január 2014, 13:58 • 2 min
Požiar zničil časť historickej cennej drevenej dediny v Nórsku

ŠTOKHOLM - Veľký požiar sa prehnal v noci nadnes nórskou dedinou, ktorú preslávili zachované drevené domčeky z 18. a 19. storočia, a zničil v nej najmenej 23 budov.

slovakia

left justify in out

Agentúra Associated Press citovala magistrát v Laerdale, ktorý dnes informoval, že hospitalizovaných bolo 52 ľudí s ľahkými zraneniami a stovky ľudí museli pred ohňom evakuovať z ich domovov. Oheň pohltil 16 rodinných domov, ale aj priemyselné budovy, komunitné centrá a víkendové domy. Zničil tiež najmenej tri budovy v chránenej oblasti dediny Lardalsoyri. Zatiaľ nie je známe, čo zavinilo požiar, ktorý vznikol v sobotu v noci a vzhľadom na silný vietor sa rýchlo rozšíril. Západonórska dedina situovaná na brehu hlbokého fjordu slúžila v minulosti ako významný obchodný prístav medzi západom a východom krajiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona