Požiar vyvolal paniku v štvrti La Défense, kde džihádisti plánujú útoky

NETKY.SK • 22 Január 2016, 16:27 • 2 min
Požiar vyvolal paniku v štvrti La Défense, kde džihádisti plánujú útoky

PARÍŽ - V cestnom tuneli v parížskej štvrti La Défense dnes zo zatiaľ neznámych príčin začalo horieť jedno z áut na výjazde na predmestie Suresnes.

slovakia

left justify in out

Hasičom sa požiar podarilo rýchlo uhasiť. Tunel však zostal na dlhší čas uzavretý vzhľadom na veľké zadymenie, informoval denník Le Parisien.

Mimoriadna situácia si nevyžiadala obete ani zranených, vyvolala však medzi vodičmi áut uviaznutých v tuneli veľkú paniku.

 

Napriek tomu, že informačné tabule ich varovali pred nebezpečenstvom a začali blikať aj oznamovače s miestami únikových východov, ľudia odmietali opustiť svoje autá. Autá sa potom pomaly presúvali k výjazdu tunela.

 

Ako spresnil Le Parisien, nad priľahlou časťou štvrte La Défense sa vznášal oblak sivého dymu.

 

La Défense je najmodernejšou štvrťou Paríža a podľa televízie France 3 Midi-Pyrénées aj jedným zo siedmich možných terčov útokov plánovaných džihádistami.

 

Televízia sa dostala k tajnému dokumentu francúzskej vojenskej rozviedky, podľa ktorého je okrem La Défense ohrozené aj štrasburské sídlo Európskeho parlamentu, parížsky most Saint-Nazaire, oblasť letiska v Toulouse, prístav Marseille-Fos, rafinéria pri Lyone, ako aj Európske múzeum v Lille.

 

Francúzske médiá dnes informovali, že útoky majú byť spáchané rôznymi spôsobmi, koordinované a simultánne. V dokumente sa spomína streľba do davu, samovražedný atentát, explózia výbušniny nastraženej v aute, ako aj útoky pomocou dronov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona