Požiar výletného plavidla prinútil pasažierov zoskočiť do Temže

NETKY.SK • 29 September 2013, 20:08 • 2 min
Požiar výletného plavidla prinútil pasažierov zoskočiť do Temže

LONDÝN - Z vody a plavidla zachránili približne 30 turistov, keď krátko pred obedom vypukol požiar. Nikto nebol vážne zranený.

slovakia

left justify in out

Požiar na obojživelnom vozidle z obdobia druhej svetovej vojny prinútil pasažierov tohto výletného plavidla, aby skočili do rieky Temže v blízkosti budovy britského parlamentu v Londýne. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hovorca londýnskych hasičov povedal, že z vody a plavidla zachránili približne 30 turistov, keď krátko pred obedom vypukol požiar. Nikto nebol vážne zranený.

Jasno žlté obojživelné autobusy prezývané Kačice, sú známou atrakciou Londýna. Poskytujú návštevníkom mesta prehliadky z rieky.

Pôvodne ich používali počas druhej svetovej vojny ako vyloďovacie plavidlá a na prevoz vojakov v oblastiach s nedostatkom prístavísk.

Záchranári vyťahovali ľudí v záchranných vestách na blízky breh.

"Ľuďom je zjavne zima, sú mokrí a v šoku, ale z vody boli vytiahnutí veľmi rýchlo," povedal Neil Withers, vedúci hasičského zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies