Požiar vo vlaku zabil najmenej 23 ľudí

NETKY.SK • 28 December 2013, 13:16 • 2 min
Požiar vo vlaku zabil najmenej 23 ľudí

NAÍ DILLÍ - Miera vlakových nešťastí je v Indii jedna z najvyšších na svete.

slovakia

left justify in out

Najmenej 23 ľudí vrátane dvoch detí zomrelo vo vlaku na juhu Indie po tom, ako v ňom vypukol požiar. Plamene zachvátili vozne expresu na trase z mesta Nanded do Bangalore počas toho, ako prechádzal štátom Andrapradéš. Podľa polície sa väčšina obetí udusila po nadýchaní sa škodlivých splodín. Príčina požiaru, ktorý už medzitým uhasili, je stále neznáma. Vo vlaku sa v čase incidentu nachádzalo viac ako 60 pasažierov. Záchranné práce sťažoval aj hustý dym, ktorý sa valil z jeho vozňov.

Miera vlakových nešťastí je v Indii jedna z najvyšších na svete. Môže za to slabá úroveň bezpečnosti ale aj hustá železničná sieť vybudovaná po celej krajine ešte v koloniálnych časoch. Najhoršie vlakové nešťastie v Indii sa stalo v roku 1981, keď sa vlak v štáte Bihár vykoľajil a zrútil sa do rieky. Tragédia si vyžiadala podľa odhadov asi 800 obetí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona