Požiar vo Veľkých Levároch hasiči lokalizovali, dnes ho možno aj uhasia

NETKY.SK • 9 August 2013, 09:42 • 2 min
Požiar vo Veľkých Levároch hasiči lokalizovali, dnes ho možno aj uhasia

BRATISLAVA – Požiar medzi Veľkými Levármi a Moravským Svätým Jánom hasiči lokalizovali, nemal by sa ďalej rozširovať.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Viac ako stovka profesionálnych i dobrovoľných hasičov na mieste stále zasahuje, ak nebude vietor, požiar by sa im mohlo podariť dnes uhasiť, dodala Jančovičová.

Veľký požiar vo štvrtok popoludní zachvátil územie medzi Moravským Svätým Jánom a Veľkými Levármi. Na trase Veľké Leváre - Sekule-Kúty museli odstaviť vlakovú dopravu, od dnešného rána vlaky normálne premávajú, informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. 

Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobili iskry z kolies prechádzajúceho vlaku. Oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa. Požiar spozorovali v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. Horelo približne 10 hektárov medzi Veľkými Levármi a Moravským Svätým Jánom. Pri požiari po celú noc zasahovalo 50 hasičov HaZZ, ďalších 50 dobrovoľných hasičov a desať hasičov zo Závodného hasičského útvaru Železníc SR. Na miesto vo štvrtok prišli i príslušníci Vojenského útvaru letisko Kuchyňa, obecní hasiči z Moravského Svätého Jána či Senice. V boji s ohňom hasičom pomáhalo 30 kusov hasičskej techniky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona