Požiar vo varšavskom metre: Evakuovali 200 ľudí, osem skončilo v nemocnici!

NETKY.SK • 18 November 2013, 06:20 • 2 min
Požiar vo varšavskom metre: Evakuovali 200 ľudí, osem skončilo v nemocnici!

VARŠAVA - Požiar novej súpravy varšavského metra si v nedeľu vyžiadal evakuáciu približne 200 ľudí. Osem osôb skončilo v nemocnici, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dym a oheň sa objavili spod súpravy Inspiro, keď vchádzala do stanice Politechnika v centre poľskej metropoly. Požiar uhasili zamestnanci metra, uviedol hovorca hasičského zboru kapitán Karol Kierzkowski.

Hovorca metra Krzysztof Malawko oznámil, že evakuovaných bolo približne 200 ľudí. Ďalších ôsmich previezli do nemocnice po tom, ako sa sťažovali, že sa cítia zle po vdýchnutí dymu. Všetkých päť súprav Inspiro vo Varšave vyradili z prevádzky, pokým sa nenájde príčina požiaru.

Súpravy Inspiro, vyrobené spoločnosťou Siemens, patria k najmodernejším v Európe a vo Varšave ich slávnostne uviedli do prevádzky len v októbri tohto roka, dodáva AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies