Požiar v Zlatých Klasoch je pod kontrolou, našiel sa vinník

NETKY.SK • 2 August 2013, 11:52 • 2 min
Požiar v Zlatých Klasoch je pod kontrolou, našiel sa vinník

ZLATÉ KLASY - Požiar skládky odpadov v Zlatých Klasoch neohrozuje obyvateľov, zadymenie okolia však bude trvať ešte dlhší čas. TASR to povedal zástupca starostu obce Zlaté Klasy Oto Csicsay.

slovakia

left justify in out

"Našiel sa aj vinník. Je to obecný policajt, ktorého vyšetruje polícia. K prípadu sa priznal, tvrdil, že sa to stalo neúmyselne," informoval. 

Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová sa k záležitosti nechcela vyjadriť. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, nemôžeme poskytnúť informácie," povedala.

Podľa samostatného odborného inšpektora Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáša Bílika na skládke sa ešte stále vyskytujú lokálne ohniská. "Činnosť zasahujúcich jednotiek je od štvrtkových (1. 8.) ranných hodín pod velením riadiaceho dôstojníka KR HaZZ v Trnave. Likvidáciu požiaru sťažuje rôznorodosť odpadu a veľká plocha požiaroviska," ozrejmil. Momentálne sa za pomoci ťažkých mechanizmov odpad zhutňuje a zhromažďuje na jednu ucelenú plochu a zaváža sa zeminou. Ako dodal Bílik, situáciu majú pod kontrolu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies