Požiar v štáte Kalifornia ohrozuje Yosemitský národný park

NETKY.SK • 23 August 2013, 13:42 • 2 min
Požiar v štáte Kalifornia ohrozuje Yosemitský národný park

WASHINGTON - Viac ako 1000 požiarnikov bojuje v blízkosti Yosemitského národného parku v americkom štáte Kalifornia s veľkým lesným požiarom.

slovakia

left justify in out

Je to jeden z najväčších požiarov, ktorý v čase extrémneho sucha sužuje západnú časť Spojených štátov. Guvernér Kalifornie vo štvrtok vyhlásil v postihnutej oblasti núdzový stav a nariadil evakuáciu. Oheň vypukol už minulý víkend a rýchlo sa šíril. Prístupovú cestu do parku museli uzavrieť, samotný park zatiaľ oheň nezasiahol. Po mimoriadne suchej zime sa na západe USA vyskytujú toto leto časté lesné požiare. Turisti zatiaľ v parku zostávajú a úrady sa ho nechystajú uzavrieť. "Terén je veľmi náročný, k ohňu sa nedá dostať priamo," povedal hovorca amerického úradu správy lesov Trevor Augustino pre agentúru Reuters. Ak sa oheň nepodarí v piatok likvidovať, úrady povolajú na pomoc hasičské sily z iných časti USA a Kanady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona