Požiar v obytnej budove usmrtil v Číne 13 ľudí

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 12:17 • 2 min
Požiar v obytnej budove usmrtil v Číne 13 ľudí

PEKING - Požiar dnes nadránom usmrtil 13 ľudí v sedemposchodovej obytnej budove v strednej Číne. Informovala o tom štátna Čínska centrálna televízia (CCTV) a tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol na prízemní budovy v Čeng-čou, hlavnom meste provincie Che-nan, ale vďaka daždivej noci sa ďaleko nerozšíril. O život prišli ľudia na najvyššom poschodí, čo znamená, že obete pravdepodobne zomreli na otravu oxidom uhoľnatým.


Mnoho ľudí bolo tiež hospitalizovaných s popáleninami, informovala CCTV. Ľudová nemocnica č.1 v metropole Čeng-čou potvrdila, že štyria ľudia s popáleninami potrebujú intenzívnu lekársku pomoc. Príčina požiaru nie je známa, informovala CCTV.


Mnoho bytov v Číne nie je správne udržiavaných a takisto sa pri chaotických rekonštrukčných projektoch nedbá na bezpečnostné normy, preto sú byty rizikové - majú nesprávnu elektroinštaláciu, ventiláciu a odstraňujú sa v nich podporné nosníky.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona