Požiar v Nemecku, na území bývalého vojenského cvičiska, sa ešte stále nepodarilo uhasiť

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 12:54 • 2 min
Požiar v Nemecku, na území bývalého vojenského cvičiska, sa ešte stále nepodarilo uhasiť

BERLÍN - Tisíce hasičov, vojakov a pracovníkov civilnej ochrany sa snažia dostať pod kontrolu požiar lesného a krovinatého porastu, ktorý vypukol v bývalom vojenskom výcvikovom priestore pri obci Lübtheen.

slovakia

left justify in out

Požiar v oblasti ležiacej približne 170 kilometrov severozápadne od Berlína vypukol ešte v nedeľu, odkedy prerástol do najväčšej katastrofy svojho druhu v povojnových dejinách Meklenburska-Predpomoranska. Situácia zostáva kritická a plocha zasiahnutá plameňmi sa vo včerajších hodinách zdvojnásobila, k ďalšiemu rozširovaniu však odvtedy nedochádza.

 

 

Zasahujúce zložky začali proti plameňom bojovať už aj "zvnútra" a prvýkrát nasadzujú vozidlá v častiach bývalého výcvikového priestoru, ktoré sú vzhľadom na prítomnosť starej munície prístupné len obmedzene. Cesty sprejazdňujú pomocou obrnených buldozérov.

 

 

Rozloha územia zasiahnutého požiarom dosiahla do utorkového večera 1200 hektárov, čo je približne pätina celého areálu, ktorý armáda opustila v roku 2013. Oheň sa však od štyroch priľahlých obcí, odkiaľ preventívne evakuovali zhruba 650 obyvateľov, začal vzďaľovať. Tí sa preto mohli v stredu vrátiť do svojich príbytkov.

 

Podľa šéfa zásahového štábu Stefana Sternberga je čoraz viac náznakov, že požiar v bývalom výcvikovom priestore bol úmyselne založený.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona