Požiar v Kalifornii neustupuje: Poškodené budovy, stovky evakuovaných obyvateľov

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 11:22 • 2 min
Požiar v Kalifornii neustupuje: Poškodené budovy, stovky evakuovaných obyvateľov

Los Angeles - Viac než 1000 hasičov bojovalo v noci nadnes pri tridsaťstupňových horúčavách a silnom vetri s lesnými požiarmi v južnej Kalifornii. Napriek veľkému nasadeniu bolo aj deň po ich vypuknutí ohrozených vyše 4000 obydlí, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych úradov sa plamene rozšírili na viac než 1100 hektárov lesných porastov. V piatok večer miestneho času sa podarilo požiar v okrese Ventura severozápadne od Los Angeles zvládnuť z 20 percent. Hasiči dúfajú, že v priebehu víkendu horúčavy ustúpia.    

Požiare si doposiaľ nevyžiadali zranenia osôb, poškodili však desiatky budov. Príčina ich vypuknutia nebola bezprostredne známa. Doterajšie škody napáchané ohňom odhadujú miestne úrady na viac než 1,6 milióna dolárov.

Pred plameňmi museli ujsť stovky obyvateľov z postihnutých oblastí pobrežného letoviska Malibu. V oblasti vlastnia pozemky aj prominentné osobnosti vrátane hercov Toma Sellecka a Jamie Foxxa, informovali noviny Los Angeles Times.

Na záberoch zo vzduchu, ktoré odvysielali miestne televízne stanice, bolo vidieť vysoké plamene a hustý dym, píše DPA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona