Požiar v Haife dostali pod kontrolu, inde v krajine však zúria ďalšie

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:25 • 2 min
Požiar v Haife dostali pod kontrolu, inde v krajine však zúria ďalšie

JERUZALEM - Hasiči dostali pod kontrolu požiar, ktorý sa rozšíril v treťom najväčšom izraelskom meste Haifa a prinútil utiecť z domova desaťtisíce ľudí, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld povedal, že dnes ráno vyčíňalo na niekoľkých miestach krajiny ešte asi 14 menších požiarov. Pre podozrenie z podpaľačstva zatkli doteraz päť ľudí.

Hovorca tiež uviedol, že v noci nadnes museli pre požiar evakuovať jednu dedinu v lesoch pri Jeruzaleme.

 

Požiare vzplanuli pred troma dňami v obci Neve Šalom neďaleko Jeruzalema, ktorú založili izraelskí Židia spoločne s Arabmi v snahe dokázať, že dva národy môžu pokojne a rovnoprávne žiť bok po boku, v mieri a porozumení. Suché, veterné počasie neskôr ohne rozšírilo na ďalšie miesta v okolí Jeruzalema.

 

Požiare vyčíňali aj na severe Izraela v oblasti mesta Zichron Jaakov, ktoré leží južne od prístavného mesta Haifa. Nevyžiadali si žiadnych zranených, ale poškodili stovky domov.

Vedúci izraelskí predstavitelia spomenuli možnosť, že požiare úmyselne založili palestínski útočníci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies