Požiar v elektrárni vo Chvaleticiach: Škoda vznikla za 50 miliónov korún

NETKY.SK • 30 August 2016, 11:52 • 2 min
Požiar v elektrárni vo Chvaleticiach: Škoda vznikla za 50 miliónov korún

PRAHA - Rozsiahly požiar zauhľovacej technológie vypukol dnes skoro ráno v uhoľnej elektrárni v českej obci Chvaletice v Pardubickom kraji. Na mieste zasahovalo 13 jednotiek hasičov, ktorým sa už podarilo dostať plamene pod kontrolu. Škoda bola vyčíslená na 50 miliónov českých korún (1,85 milióna eur). Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Elektráreň museli v dôsledku požiaru odstaviť z prevádzky. Výroba elektriny bude zastavená na niekoľko týždňov. Teplo pre obce Trnávka a Chvaletice zaručí alternatívny zdroj.


Oheň sa rozhorel v zauhľovacom moste s dopravníkovým pásom, ktorý sa, zrejme pôsobením požiaru, zrútil. Príčina požiaru je zatiaľ neznáma.


Nikto neutrpel zranenia a obyvateľom v okolí zariadenia nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Podarilo sa ochrániť majetok vo výške 400 miliónov korún (14,8 milióna eur), uviedla hovorkyňa hasičov Vendula Horáková.
Na mieste ešte pracujú dve jednotky hasičov.


Elektráreň Chvaletice funguje od roku 1979. Má štyri bloky a inštalovaný výkon 820 MW. Jej majiteľom je spoločnosť Severní energetická, dodal portál Novinky.cz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona