Požiar v Dubnici majú hasiči pod kontrolou: Dohášajú lokálne ohniská

NETKY.SK • 21 August 2014, 10:07 • 2 min
Požiar v Dubnici majú hasiči pod kontrolou: Dohášajú lokálne ohniská

DUBNICA NAD VÁHOM – Rozsiahly požiar odpadu v sklade v areáli bývalých Závodov ťažkého strojárstva v Dubnici nad Váhom dostali hasiči pod kontrolu v stredu (20. 8.) večer. Momentálne dohášajú lokálne ohniská a materiál sa z bývalej výrobnej haly vyváža von.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Igora Šenitka prví hasiči sa dostali do objektu v stredu po 17.00 hodine. "Lokálne ohniská likvidovala celú noc hasičská jednotka s tromi cisternovými vozidlami, v dohášaní sa pokračuje aj dnes, do priestorov sa už dostanú aj mechanizmy, ktoré vyvážajú surovinu. V hale jej podľa majiteľa bolo asi 1000 ton," priblížil krajský riaditeľ s tým, že celý zásah by sa mal skončiť v priebehu dnešného dňa.


Ako dodal, na rozsiahlom zásahu sa zúčastnilo 35 až 40 hasičov, ktorí používali 15 kusov techniky. Počas celého požiaru robili hasiči zo Záchrannej brigády v Žiline monitoring ovzdušia, nenamerali sa žiadne nebezpečné hodnoty.
      

Požiar odpadu určeného ako alternatívne palivo vypukol v bývalej výrobnej hale v stredu (20. 8.) ráno okolo šiestej hodine. Požiar zachvátil odpad na ploche asi 10.000 štvorcových metrov, hasičom komplikovalo zásah rozsiahle zadymenie priestorov, hasiť museli pomocou výškovej techniky cez strechu. Problém bol tiež so zásobovaním vodou, museli ju dovážať z niekoľko kilometrov vzdialenej Hasičskej stanice v Dubnici nad Váhom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies