Požiar v dubajskom mrakodrape na Silvestra spôsobil skrat v elektrickom vedení

NETKY.SK • 20 Január 2016, 13:20 • 2 min
Požiar v dubajskom mrakodrape na Silvestra spôsobil skrat v elektrickom vedení

DUBAJ - Požiar, ktorý na prelome rokov zachvátil jeden z mrakodrapov v Dubaji, spôsobil skrat v elektrickom vedení, informoval dnes šéf dubajských policajtov Chámis Mattar Muzaina. Dodal, že vyšetrovatelia na mieste nezistili stopy po zápalných látkach, ako je benzín.

slovakia

left justify in out

Plamene vtedy zachvátili 63-poschodovú budovu dubajského hotela Address, vzdialeného iba niekoľko stoviek metrov od najvyššej budovy sveta Burdž Chalífa.

 

Miestne úrady sa napriek tomu rozhodli pokračovať v plánovaných silvestrovských oslavách a uskutočniť veľkolepý polnočný ohňostroj z veže Burdž Chalífa, ktorý sledovali desaťtisíce ľudí.

 

Požiar sa podarilo dostať úplne pod kontrolu ešte pred polnocou. Z budovy však aj niekoľko hodín po tom stúpali husté oblaky tmavého dymu.

 

 

Požiar zachvátil veľkú časť päťhviezdičkového hotela, z ktorého urýchlene evakuovali všetkých hostí i zamestnancov. Úrady preventívne vyprázdnili aj viaceré ďalšie mrakodrapy v okolí.

 

Požiar sa kvôli silnému vetru rýchlo rozšíril po vonkajšom plášti z 20. poschodia vežiaka, ktorý patrí medzi najvyššie budovy v Dubaji, pričom horiace trosky padali do celého okolia. Na mieste zasahovalo najmenej päť hasičských útvarov.

 

Majiteľom hotela je developerská spoločnosť Emaar Properties, ktorá začiatkom januára informovala, že budova je poistená a medzi poistenými rizikami je aj požiar. Dodala tiež, že na rekonštrukčné a čistiace práce v objekte si najala jednu z miestnych firiem.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies