Požiar v dóme vo Viedenskom Novom Meste spôsobilo úmyselné či nedbalé konanie

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 07:49 • 2 min
Požiar v dóme vo Viedenskom Novom Meste spôsobilo úmyselné či nedbalé konanie

Požiar v dóme vo Viedenskom Novom Meste spôsobilo úmyselné či nedbalé konanie - Krimi Požiar, ktorý vypukol v utorok večer v severnom krídle dómu v dolnorakúskom Viedenskom Novom Meste, spôsobilo úmyselné alebo nedbanlivé konanie. K tomuto záveru dospeli

slovakia

left justify in out

img

Požiar, ktorý vypukol v utorok večer v severnom krídle dómu v dolnorakúskom Viedenskom Novom Meste, spôsobilo úmyselné alebo nedbanlivé konanie. K tomuto záveru dospeli dnes kriminalisti, ktorí prípad vyšetrujú. Informovala o tom rakúska tlačová agentúra APA.
      Psovodi nenašli stopy po použití zápalných látok, avšak tam, kde sa plamene objavili, to nemohla zaviniť žiadna technická porucha. Vylúčili už aj ďalšie možnosti, ako napríklad odloženú sviečku.
      Kriminálna polícia hľadá teraz svedkov, ktorí si mohli všimnúť niečo neobvyklé v časovom rozmedzí 17.00-18.00 h.
      Na mieste zasahovali desiatky požiarnikov a 22 vozidiel hasičského zboru. Keďže bol interiér chrámu úplne zadymený, používala väčšina hasičov masky. V interiéri podnikli všetky nevyhnutné opatrenia na odvrátenie prípadných škôd na umeleckých predmetoch. Hasiči dostali plamene pod kontrolu pomerne rýchlo.
      Rímskokatolícky chrám vysvätili na počesť Panny Márie a sv. Ruperta Salzburského v roku 1279. V rokoch 1468-1785 to bola katedrála diecézy Viedenské Nové Mesto. Šesťdesiatštyri metrov vysoké veže chrámu po viacerých zemetraseniach postavili nanovo koncom 19. storočia. Celá stavba prešla komplexnou renováciou v rokoch 1975-99.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies