Požiar v chemickom závode v New Jersey si vyžiadal evakuáciu obyvateľov

NETKY.SK • 15 Január 2022, 17:00 • 2 min
Požiar v chemickom závode v New Jersey si vyžiadal evakuáciu obyvateľov

NEW YORK – V chemickom závode v štáte New Jersey v piatok vypukol rozsiahly požiar, ktorého plamene a dym sú na nočnej oblohe viditeľné na míle ďaleko. Miestne úrady informovali, že požiar sa rozšíril na viaceré budovy a hrozí, že zasiahne aj priestory na skladovanie chemikálií, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hector Lora, starosta mesta Passaic v štáte New Jersey uviedol, že praskanie a malé explózie v závode Qualco Inc. naznačujú, že požiar sa približuje k chemikáliám. Obyvatelia mesta Passaic boli evakuovaní a ľuďom žijúcim v neďalekej obci nariadili, aby mali zavreté okná. „Toto je chemický požiar. Na oblohe vidíte farbu,“ povedal Lora, dodajúc, že hasiči momentálne vyhodnocujú situáciu. Žiadne správy o stratách na životoch neboli bezprostredne zverejnené. Krízový štáb mesta New York vydal v piatok večer upozornenie, že jeho obyvatelia môžu vidieť alebo cítiť dym z požiaru.

 

 

Chemický závod sa nachádza asi 13 míľ (21 kilometrov) západne od Manhattanu. Vyrába chemikálie používané na ošetrovanie bazénov a kúpeľov, píše sa na jeho webstránke. Guvernér New Jersey Phil Murphy v súvislosti s požiarom na sociálnej sieti opakovane vyzval ľudí žijúcich v blízkosti závodu, aby mali pozatvárané okná. „Vyzývame všetkých obyvateľov mesta Passaic, aby zostali v bezpečí, zatiaľ čo hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom v chemickom závode pri Route 21,“ napísal Murphy.

 

Možno vás zaujme: Biden je sklamaný z rozhodnutia súdu o očkovaní a testovaní vo firmách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona