Požiar v brazílskom nočnom klube si vyžiadal 235. obeť

NETKY.SK • 30 Január 2013, 08:09 • 2 min
Požiar v brazílskom nočnom klube si vyžiadal 235. obeť

Požiar v brazílskom nočnom klube si vyžiadal 235. obeť - Svet Počet obetí nedeľňajšieho požiaru v nočnom klube v Brazílii stúpol na 235 po tom, ako v noci nadnes vážnym popáleninám v nemocnici podľahol 21-ročný muž.

slovakia

left justify in out

imgPočet obetí nedeľňajšieho požiaru v nočnom klube v Brazílii stúpol na 235 po tom, ako v noci nadnes vážnym popáleninám v nemocnici podľahol 21-ročný muž. 

Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej brat najnovšej obete tiež zomrel pri požiari v klube Kiss v univerzitnom mestečku v Santa Maria. V nemocnici je ešte stále vyše 100 ľudí. 

V Santa Marii sa v noci nadnes konal tichý pochod na pamiatku obetí požiaru v klube. Zúčastnilo sa na ňom asi 30.000 ľudí, mnohí boli oblečení v bielom a skandovali: "Spravodlivosť". 

V súvislosti s požiarom polícia zadržala zatiaľ štyroch ľudí: dvoch majiteľov klubu, speváka skupiny, ktorý údajne odpálil zábavnú pyrotechniku, a člena ochranky hudobnej skupiny.

Polícia už oznámila, že pod rozsah tragédie sa podpísali štyri faktory: použitie pyrotechniky určenej len na vonkajšie využitie, existencia jediného vchodu, priveľký počet návštevníkov a penový materiál použitý na obklad stropu.

Mnohé mestá v Brazílii v týchto dňoch zatvárajú nočné kluby, aby preverili, či zodpovedajú požiarno-bezpečnostným predpisom. Inšpektori v niektorých mestách robia aj kontroly atrakcií pripravených na blížiaci sa karneval, ktorého súčasťou je aj nekontrolovateľné používanie zábavnej pyrotechniky a svetelných efektov. 

Brazílčania kritizujú úrady za nedbanlivosť pri kontrole dodržiavania zákonom stanovených noriem a za skorumpovanosť, keďže mnohé kluby fungujú aj bez platných povolení na prevádzku. "Inšpekcia v tejto krajine je vždy len naoko. Teraz sa to musí zmeniť,"uviedol nemenovaný majiteľ klubu v Sao Paule. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies